סקירה שבועית בנכסי תעשיית קרנות הנאמנות.
תגיות : תשואות קרנות נאמנות, קרנות נאמנות, תשואת הקרנות, קרן נאמנות.
סקירה שבועית בנכסי תעשיית קרנות הנאמנות
באדיבות מיטב בית השקעות 2.11.2009
תגיות : תשואות קרנות נאמנות, קרנות נאמנות, קרן נאמנות, מדד המחירים לצרכן, ריבית בנק ישראל .
קרנות אג"ח חברות וכללי שוברות שיאים – הן רשמו את הגיוס החודשי הגבוה ביותר מזה שנתיים וחצי כל זאת בזכות גיוס ענק של כ-2.7 מיליארד שקל בחודש אוקטובר בלבד המוביל את תעשיית הקרנות לחודש הטוב ביותר מאז ינואר 2009.
קרנות אג"ח מדינה וצמוד מדד נמצאות במקום ה-2 בטבלת המגייסות השבועית והחודשית לצד חודש חזק (ושבוע חלש) של הקרנות המנייתיות. בקרנות השקליות נרשמה עלייה בקצב הפדיונות על רקע המשך הפדיונות הגבוהים בקרנות הכספיות.
תעשיית קרנות הנאמנות סיכמה את חודש אוקטובר כחודש מוצלח במיוחד עם גיוסים מרשימים של כ-2.6 מיליארד שקל – החודש הטוב ביותר מאז ינואר 2009. בנטרול הקרנות הכספיות שפדו כ-1.5 מיליארד שקל, גייסה תעשיית הקרנות המסורתיות בחודש אוקטובר כ-4.1 מיליארד שקל או כ-200 מיליון שקל ליום יותר מפי שניים מקצב הגיוסים בחודש ספטמבר!
בסיכום שבועי (25-29/10) גייסה תעשיית הקרנות כ-0.5 מיליארד שקל ובנטרול הקרנות הכספיות שפדו כ-370 מליון שקל , גייסו הקרנות המסורתיות כ-0.9 מיליארד שקל או קצב גיוס יומי של כ-180 מליון שקל, בדומה לשבועות הקודמים.
קרנות אג"ח חברות וכללי היו הסיפור הלוהט של החודש לאחר שגייסו לא פחות מ-2.7 מיליארד שקל – שיא גיוסים חודשי של כשנתיים וחצי, מאז מאי 2007! קצב הגיוסים היומי עמד על כ-130 מליון שקל והיה עקבי לאורך כל החודש. בשבוע החולף הן עוד הספיקו לגייס כ-0.7 מיליארד שקל נוספים והם עומדים בראש טבלת המגייסות השבועית בפעם ה-6 ברציפות.
קרנות אג"ח מדינה וצמודי מדד שסבלו מחודש ספטמבר חלש יחסית, הגבירו את קצב הגיוסים באוקטובר שהסתכם בכ-1.1 מיליארד שקל או קצב גיוס יומי של כ-50 מליון שקל – פי שניים מחודש שעבר. השבוע האחרון של החודש התאפיין בגיוסים נאים של כ-260 מליון שקל – עלייה קלה מהשבוע הקודם לו.
הקרנות השקליות פדו בחודש החולף כ-260 מליון שקל - הפדיון החודשי הגבוה ביותר מאז יולי 2009. יחד עם זאת התנודתיות היומית נשארה גבוהה, כאשר בכ-70% מהימים נרשמו פדיונות ובכ-30% גיוסים קלים.
עוד בצד הפודות ,הקרנות הכספיות, שרשמו יציאת כספים של כ-1.5 מיליארד שקל או קצב פדיון יומי של כ-70 מליון שקל - בדומה לחודש ספטמבר. בשבוע האחרון נרשמה ירידה בקצב הפדיונות הודות ליומיים האחרונים של החודש שהתאפיינו בפדיונות קלים בלבד לאור המגמה השלילית בשוק המניות בישראל ובעולם. מתחילת השנה פדו הקרנות הכספיות כ-14 מיליארד שקל המוריד אותן לנתח שוק של 14.2% בלבדלעומת 33.2% בתחילת השנה.
לאחר חודש חלש ביותר, רשמו הקרנות המנייתיות (ישראל, חו"ל וגמישות) עלייה משמעותית בגיוסיהן שהסתכמו בחודש אוקטובר בכ-260 מיליון שקל – עלייה של פי שניים לעומת חודש ספטמבר. זאת, על אף השבוע החלש שפקד אותן עם פדיונות של כ-60 מליון שקל. כ-70% מהגיוסים החודש הופנו לקרנות המתמחות במניות בישראל והשאר בחלוקה שווה בין הקרנות הגמישות לאלו המתמחות במניות בחו"ל.
בסיכום חודש אוקטובר תעשיית קרנות הנאמנות צמחה ב-3.6 מיליארד שקל, המיוחסת לגיוסים נטו של כ-2.6 מיליארד שקל ולעליית ערך נכסי הקרנות ב-1.0 מיליארד שקל,זאת על רקע עלייה במדד מיטב לקרנות הנאמנות בשיעור של כ-0.75%.
תעשיית הקרנות מנהלת נכון לסוף חודש אוקטובר (31.10.09) כ-127.8 מיליארד שקל.
טבלת יצירות/פדיונות בקטגוריות המובילות:
|
אפיק
|
סיכום שבועי (25-29/10/09)
(במיליוני שקלים)
|
מפלס הגיוסים בחודש החולף
סיכום חודש אוקטובר 2009(במיליוני שקלים)
|
|
קרנות מנייתיות *
|
57-
|
260
|
|
קרנות כספיות
|
365-
|
1,511-
|
|
קרנות אג"ח שקליות
|
47-
|
260-
|
|
קרנות אג"ח מדינה וצמוד מדד
|
262
|
1,074
|
|
קרנות אג"ח חברות וכללי
|
686
|
2,701
|
|
סה"כ
|
524
|
2,624
|
· כולל מניות ישראל, מניות חו"ל וגמישות.
מסמך זה הוכן על-ידי מיטב בית השקעות בע"מ ו/או על-ידי אחת או יותר מהחברות שבשליטתה. מסמך זה אינו מהווה תחליף לייעוץ אישי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, ועל כל אדם להתייעץ עם יועץ ו/או משווק השקעות בכל הנוגע לביצוע פעולה במוצרים פיננסיים ועם יועץ פנסיוני ו/או סוכן שיווק פנסיוני בכל הנוגע להצטרפות או עזיבת מוצרים פנסיוניים. כמו כן, מסמך זה אינו מהווה הצעה או המלצה לרכישת או מכירת מוצר פיננסי, לרבות קרן השתלמות, אופציות, יחידות השתתפות בקרן נאמנות או כל נייר ערך או מוצר פיננסי אחר, ואינו מהווה הצעה להצטרפות או עזיבת מוצר פנסיוני, לרבות קופת גמל, קרן השתלמות, קרן פנסיה או תכנית ביטוח. רכישת מוצר פיננסי בגינו נדרש פרסום תשקיף ודיווחים מיידיים, לרבות יחידות בקרנות נאמנות, תעשה על פי התשקיף והדיווחים המיידיים שבתוקף. כמו כן, מיטב בית השקעות בע"מ, וכן חברות שבשליטתה עוסקות, בין היתר, בניהול תיקי לקוחות, ניהול קרנות נאמנות, ניהול קופות גמל, ניהול קרנות השתלמות, ניהול קרנות פנסיה וחיתום, ועשוי להיות למי מהן עניין אישי במסמך זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמן ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. האמור במסמך זה נאסף ו/או מתבסס על מידע ממקורות שונים ולא בוצעה על-ידי מיטב בית השקעות ו/או כל חברה שבשליטתה בדיקה עצמאית של המידע האמור. האמור במסמך זה כולל הערכות, אומדנים ו/או תחזיות. מיטב בית השקעות בע"מ וכן כל חברה בשליטתה אינן אחריות לכל נזק, אובדן, הפסד או הוצאה מכל סוג שהוא, לרבות ישיר ועקיף, שייגרמו למי שמסתמך על האמור במסמך זה, כולו או חלקו. אין בתשואות העבר של המוצרים הפיננסיים כדי להעיד על תשואותיהם בעתיד. כל הזכויות, לרבות זכויות הקניין הרוחני, במסמך זה ובתוכנו, שייכות למיטב בית השקעות בע"מ ו/או לאחת או יותר מהחברות אשר בשליטתה, ואין לעשות בו כל שימוש שהוא, לרבות להפיצו ולהעתיקו, ללא קבלת אישורן מראש ובכתב.
כתבה זו ואינפורמציה נוספת על תעשיית שוק ההון ניתן למצוא באתר האינטרנט של מיטב בית השקעות.
|